Ganesha Feeling
Soundhealing ~ Breathwork ~ Rituals

Rapeh / soundhealing ceremonie

Een rapeh (spreek uit als Ha-pee) ceremonie is een heilig ritueel tussen gever en ontvanger. 


Al duizenden jaren worden planten als heilige medicijnen gezien door inheemse stammen van Zuid-Amerika. Vanuit inheems opzicht is rapeh een heilig,  sjamanistisch snuifmedicijn met diepgaande genezende effecten. Rapeh is gemaakt van verschillende gemalen geneeskrachtige planten voor verschillende doeleinden. Het zorgt voor focus en helderheid, visie, energie, het openen van de zintuigen met de aromatische geur van de planten die in het mengsel worden gebruikt. Aangezien er talloze medicinale planten zijn die je kunt vermalen tot rapeh, bestaan er veel verschillende rapeh recepten. Deze recepten worden vaak nauwlettend bewaakt door de stammen in Zuid Amerika.


Sjamanen gebruiken rapeh om opnieuw in lijn te komen met hun energiekanalen, om verbinding te maken met hun hogere zelf en om hun verbinding met de natuurlijke wereld te verdiepen. Bovendien maakt rapeh de weg vrij om het lichaam te ontgiften en overtollig slijm, gifstoffen en bacteriën op te ruimen.


Rapeh helpt bij het loslaten van emotionele, fysieke en spirituele ongemakken, negativiteit en verwarring, het verlicht en geeft gronding. De inheemse bevolking gelooft dat rapeh je focus, aanwezigheid en intuïtie kan vergroten, waardoor je lichaam en geest worden opengesteld voor een hogere communicatie en holistisch denken.


Tijdens een rapeh ceremonie zullen er diverse rondes zijn met iedere keer een andere soort rapeh. Er is ook tabaksvrije rapeh. De rapeh wordt toegediend in de neus door middel van een blaaspijp, Tepi genaamd. Laat je meevoeren met wat zich aan dient in liefde, stilte en meditatie, terwijl je je laat dragen door de energie van passende muziek en de klanken van Tibetaanse klankschalen, kristallen klankschalen, gongs en andere native instrumenten.  E-mailen
Bellen
Map