Ganesha Feeling
Soundhealing ~ Breathwork ~ Rituals

Over mij

Mijn naam is Bart Cox (1971) en woon in Overloon. Ik heb een fijne relatie en een jong volwassen zoon. Naast het werk in mijn bedrijf Ganesha Feeling ben ik brandweerman. Al weer meer dan 25 jaar een bijzonder mooie roeping, maar toch merkte ik zo'n 15 jaar geleden dat er een gemis was. Ik ervoer onbalans. Dit bracht mij op een ontdekkingstocht in mijzelf, waarbij ik ruimte ging geven aan de gevoelsmens in mij. Ik kwam in contact met Reiki, ging mij verdiepen in Mindfullness, volgde lessen in Tibetaans Boeddhisme, ging mediteren, kreeg in een Tibetaans klooster lessen in werken met klank, volgde yoga lessen, leerde mantra's zingen en raakte gepassioneerd door de energie van klankschalen. 


Naast de schoonheid van klank ontdekte ik zelf wat voor een ontspannende en heilzame werking een klankmassage gaf. Het gaf mij rust en zorgde voor innerlijke groei. Stress kreeg ik onder controle, oude zaken kon ik loslaten, er kwam ruimte voor vernieuwing. Met deze ervaring ging ik mij verdiepen in de werking van klank op het menselijk lichaam en startte begin 2010 met de opleiding Peter Hess klankmassage. 


Om nog diepgaander met resonanties te kunnen werken ging ik mij toespitsen op resonantietherapie met speciale stemvorken in combinatie met Tibetaanse en kristallen klankschalen en Chinese gongs. Deze meer therapeutische methode bracht mij nog dieper in wat ik aan mag bieden met klank en resonantie.


Tijdens mij opleiding harmonium spelen en mantrazang bij Gauranga Hontelez raakte ik in contact met de Sound table. Dit was zo'n bijzondere ervaring waardoor ik besloot dit toe te voegen aan mijn mogelijkheden! De sound table werd daarvoor speciaal op mijn wensen door Gauranga ontworpen en gemaakt. Dit om de ontvanger de meest complete en bijzondere ervaring te geven, die het diepst in werkt op lichaam en geest. Absoluut een uniek klankinstrument en de enige in zijn soort!


Leergierig als ik ben, ging ik mij verder verdiepen in bepaalde rituelen van het Sjamanisme, waarbij ik mij mocht gaan richten op de werking van cacao en rapeh. Hiervoor ontving ik diverse lessen rechtstreeks van Zuid-Amerikaanse sjamanen om met deze heilige planten te mogen werken.


Ademwerk, de opleiding tot breathwork coach had een langere aanloop. Het leek alsof ik daar het juiste moment voor zocht. Niet wetend wat voor een enorme transformerende werking dit zou hebben op mij. Deze opleiding mocht ik volgen bij Lars Faber, die zijn opleiding niet voor niets "The Wounded Healer" noemt. Voor mijzelf leek hiermee zo veel op zijn plaats te vallen. Om iemand goed te kunnen begeleiden is het van belang dat je je eigen processen door loopt. Iedereen heeft ervaringen uit het verleden, die zo wijs en kostbaar zijn om te worden wie we mogen zijn. Ik ben daar elke dag dankbaar voor. 


Ik ben aangesloten bij de Europese beroepsvereniging Europaischer Fachverband Klang Massage Therapie e.V. lidnummer 1746. Deze beroeps vereniging zet zich in voor de wetenschappelijke onderbouwing van de klankmassage, organiseert congressen en geeft een vaktijdschrift uit.

 

 

 

E-mailen
Bellen
Map