Ganesha Feeling
Soundhealing ~ Breathwork ~ Rituals

Cacao / soundhealing ceremonie

Cacao ceremonie in combinatie met sound healing, een ware beleving. Pure cacao is een plantmedicijn en wordt gebruikt als een hartopener. Door met intenties te werken worden negatieve emoties vrijgegeven en zijn we meer in staat onszelf te verbinden met de liefdevolle energie in ons lichaam. Dit in combinatie met rustgevende warme en zachte klanken van Tibetaanse klankschalen, kristallen klankschalen, verschillende native instrumenten, bij de ceremonie passende muziek, krachtvoorwerpen en geuren neemt deze ceremonie je in een rituele setting mee op reis naar je hart.  


Voordat chocolade bestond, werd cacao bereid als een heilige drank. Cacao komt van de Theobroma cacao boom, wat "voedsel voor de Goden" betekent. Theo betekent God en broma betekent eten. Cacaoceremonies bestaan al duizenden jaren en vinden hun oorsprong in Maya- en Azteekse tradities in Midden- en Zuid-Amerika. In deze tradities wordt cacao beschouwd als een heilige plant met krachtige helende eigenschappen. 


Cacao is een van de grootste bronnen van antioxidanten en werkt daardoor ontstekingsremmend. Ook is het rijk aan ijzer, magnesium en allerlei vitamines, mineralen en voedingsstoffen die helpen het lichaam te helen op verschillende niveaus, zowel mentaal, fysiek als spiritueel. Bovendien beïnvloedt het onze hersenen op een positieve manier waardoor we ons gelukkig en blij gaan voelen. Een echt hartopener!


De ingrediënten van cacao zorgen er voor dat je kunt verbinden met je hart, je patronen kunt onthullen, je meer zelfliefde kunt ontwikkelen en het geeft je creativiteit een enorme boost. Een bekend effect van pure cacao is dan ook hoe het helpt in de flow te komen. Door intuïtief contact met maken met moeder aarde ontstaat er iets magisch. Tijdens de ceremonie keren we naar binnen, vergroten ons bewustzijn en openen ons hart.


We drinken ceremoniële cacao gemaakt van 100% pure cacao uit Peru, gemengd met een verse kruidenthee. De ceremoniële cacao wordt door mijzelf met aandacht bereid. Zo wordt de kruidenthee bestaande uit kruiden en bloemen al uren van tevoren gezet. Samen met de cacao en andere belangrijke ingrediënten vormen ze de cacao die gedronken wordt. Je proeft de bloemen! De hoeveelheid cacao ligt rond de 42 gram per persoon. 


Cacao mag niet gebruikt worden bij:

~ bloedverdunners


~ ssri medicatie (anti-depressiva en slaapmedicatie)

~ niet in combinatie met alcohol en drugs

~ cacao is hartslag verhogend


E-mailen
Bellen
Map